Autor: mi
Datum objave: 25.09.2018


Billy Joe Saunders kažnjen sa 100 000 funti zbog ponižavanja ovisnice

British Boxing Board of Control djelovao je vrlo brzo i nije imao razumijevanja za ispad Billyja Joea Saundersa.

WBO-ov prvak u srednjoj kategoriji kažnjen je sa 100 000 funti nakon što je objavio snimku na kojoj ismijava ovisnicu i prevarom ju navodi da udari prolaznika.

Saunders i njegov prijatelj ponudili su ženskoj osobi 'cracka u vrijednosti 150 funti' ako udari mušku osobu koja se nalazila u blizini. Lažno su čovjeka optužili da je pedofil, a žena je udarila prolaznika. Ispričala mu se nakon što je Saunders rekao da se šalio,


Iako je boksač objavio javnu ispriku, BBBoC zahtijevao je da se pojavi na saslušanju, a lokalna policija mogla bi podići optužnicu protiv njega po više točaka. Među njima su i nuđenje droge A klase, te pomoć i poticanje na napad.


"Nadzornici su zaključili da je Billy Joe Saunders doveo boks na zao glas i kaznili ga sa sto tisuća funti, te izdali ukor. Sav novac ići će u humanitarnu zakladu BBBoC-a koja pomaže bivšim boksačima u problemima" stoji u priopćenju British Boxing Board of Controla.

29-godišnji britanac WBO pojas osvojio je krajem 2015. protiv Andyja Leeja.  Obranio ga je protiv Artura Akavova, Willieja Monrea i Davida Lemieuxa.


Sljedeći meč ima 20. kolovoza u Bostonu protiv Amerikanca Demetriusa Andradea (25-0,18 KO).


Nedavno je u Belfastu izazvao incident u restoranu kada je prišao Deontayu Wilderu, koji je došao pratiti borbu Tysona Furyja i Francesca Pianete, nazvao ga rasističkom pičkom i gađao piletinom.

Slično ponašanje ovog ljeta pokazao je i UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov. On je objavio video na kojem on i njegov rođak plaćaju beskućnicima da rade sklekove.

 

Obojica su se smijali dok je borac nudio gotovinu nekolicini beskućnika, ali tek ako naprave nekoliko sklekova.





772
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije