Autor: mi
Datum objave: 07.12.2019


Foreman: Ruiz je stvarno uprskao. Nitko ne želi pokazati svoje tijelo kad je tako izvan forme

Uoči revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue puno se pričalo o kilaži s kojom će obojica ući u novi ogled.

Pretpostavljalo se da će Britanac izgubiti nešto mišićne mase, a Meksikanac nešto sala. Pretpostavke su bile polovično točne jer je Ruiz na vagu u Diriyahu stao s čak 128.7 kilograma što je 7 kilograma više u odnosu na prvu borbu u lipnju.

‘Destroyer’ će u ringu biti 21 kilogram teži od Britanca. Joshua je ze revanš izgubio 4 i pol kilograma i na vaganju je imao 107.5.

Iako su uoči druge borbe za WBA, WBO, IBF i IBO naslove u teškoj kategoriji Mike Tyson i Bernard Hopkins upozoravali Ruiza da ne gubi previše na težini, najstariji svjetski prvak u povijesti teške kategorije George Foreman smatra da je njegova težina pretjerana.




“Uprskao je. Stvarno je. Odbacio je veliku priliku zato jer ga se sada može nadboksati” izjavio je ‘Big George’ za USA Today Sports.

Ruiz se vagao u potkošulji, a Foreman smatra da će ako ne završi meč brzim nokautom biti laka meta za Joshuu.


“Momci će reći ja jednostavno izgledam tako, već sam to prošao i bolje se osjećam na ovoj težini i sve to. Ali nitko, apsolutno nitko ne želi pokazati svoje tijelo kad je tako izvan forme. Nitko to ne želi, kažem vam. Nemojte da vas zavara. Slavna ste osoba i svi vas žele, svi vas nude hranom. Vi mislite imam dovoljno vremena, još je ostalo šest tjedana, a na kraju nemate dovoljno vremena da se dovedete u pravu formu i izgubite na težini.”


“U tome je trik. Te su dvije stvari nespojive. Morate izgubiti kilograme i većinu trening kampa ćete potrošiti na to i nećete imati kondicije za borbu. Doveo se u ovu užasnu poziciju. Ako se Joshua dobro oporavio trebao bi izmlatiti Ruiza bez problema. Treba samo boksati i boksati. Odvući ga u duboke vode, nastaviti boksati i pobijediti odlukom sudaca nakon 12 rundi.”







Foto: Mark Robinson

2110
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije