Autor: mi
Datum objave: 06.02.2018


Jones: Tko je najveći svih vremena? To nije teško shvatiti. Roy Jones Junior je vaš kralj

Roy Jones Jr. (65-9, 47 KO) do kraja ovog tjedna trebao bi postati umirovljeni boksač.

49-godišnja legenda u rodnoj Pensacoli na Floridi boksa protiv Scotta Sigmona (30-11-1, 16 KO) u meču na 10 rundi.

Jones obećava da mu je ovo posljednji ulazak u ring. U uvodnom dijelu priredbe održavat će se boksčaki i MMA mečevi, a UFC-ov Fight Pass preuzeo je prijenos.


Tijekom karijere osvajao je naslove svjetskog prvaka u srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji.

Jones vjeruje da nitko nikad nije zabavio publiku kao on.

"Najbolja stvar danas je da nije bitno što tko kaže ili napiše, jednostavno utipkate 'najbolesniji boksački highlighti' u YouTube ili Google i vidjet ćete Roya Jonesa kako radi svoju stvar. Nitko vas nakon toga ne može razuvjeriti. To je pound-for-pound. Ja sam napravio ono što sam napravio i to su činjenice. Nitko drugi nije ni blizu. Možete me uspoređivati s bilo kime, ali nitko nije ni blizu."

Floyd Mayweather smatra sebe najvećim svih vremena (TBE - The Best Ever), a Jones se nikako ne slaže s tim.

Priznaje da je Mayweather zaradio puno više novca od njega, ali nikad se nije približio njegovim izvedbama s vrhunca karijere.

'Money' je osvajao naslove u polusrednjoj, velteru, poluvelteru, lakoj i superperolakoj kategoriji.

"Floyd Mayweather je najbolji svih vremena u zarađivanju novca, ali pogledajte najbolje trenutke njegove i moje karijer. Ne možete se pretvarati da je isto. Ne možete se pretvarati da je postojao bilo tko tko se približio onome što sam ja radio. Nitko koga bi spomenuli me ne bi mogao ni dotaknuti."


"Na svom vrhuncu ja sam vladao. Jednostavno je tako. Shvaćam da ima puno velikih boraca koji su me slijedili otkako sam bio prvak i nadam se da će doći netko drugi i biti bolji od mene. Želio bih to vidjeti, ali još to nisam vidio. Još nisam vidio da je netko ušao u profesionalce sa 70 kilograma i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji."


"Čak ni veliki Sugar Ray Robinson nije mogao osvojiti naslov u poluteškoj kategoriji nakon što je kao velteraš ušao u profesionalce. Imao je teškoće s tim. To vam govori koliko je teško toliko skočiti u kilaži i pobijediti. Tko je onda najveći svih vremena? To nije teško shvatiti. Roy Jones Junior je vaš kralj."

Jones obećava da mu je ovo posljednji meč, iako kad je ova borba prvi put najavljena izjavio je da mu je to oproštaj u rodnom gradu. Još uvijek želi boksački meč s bivšim UFC-ovim prvakom Andersonom Silvom.


"Emocije me obuzmu čak i kad razmišljam o tome kako ću se osjećati toga dana. Skoro ću početi plakati i dok ovo govorim. Zabrinut sam kako ću se osjećati toga dana. Mogao bih cijeli dan plakati, ali kad uđem u ring moram zaboraviti na suze zato jer će u drugom kutu stajati tip koji me planira pobijediti. Scotta Sigmona neće zanimati suze. Njega zanima pobjeda."


"Postao sam profesionalac u svibnju 1989. u ovoj istoj dvorani, ali ovim se bavim od 1979. U 39 godina u boksu nije prošao dan da nisam navukao rukavice, preskakao uže, gledao snimke ili razmišljao o boksu."

"Boks je bio i ostao moj život. Uživao sam u svakom trenutku. Još mi je toliko toga u svježem pamćenju, ne jedna stvar, već toliko puno stvari iskače samo kad se prisjetim. Predstavljao sam svoju zemlju na Olimpijskim igrama 1988. Prvi put postao svjetski prvak, pa kad sam postao najbolji boksač svijeta pobjedom protiv Jamesa Toneya, osvajanje naslova u teškoj kategoriji... sjećam se toga kao da je bilo jučer."


"Nije mi žao što starim. Svi starimo. Imao sam sjajan vrhunac karijere. Bio sam dobar u svojim najboljim danima, znate? Nisam bio iznenađen time što starim i što mi sposobnosti slabe. Svi znaju da svi stare, iako mislim da postoje neki momci koji ne vjeruju da će im tijelo ikada ostariti."

"Ja to prihvaćam. ljudi su mi rekli da se umirovim i ranije, ali ja sam znao što mogu i nikada nisam dozvolio drugima da mi govore što da radim."


"Postojale su neke stvari koje sam još želio ostvariti, ali sam sada svjestan da su van mog domašaja. Volim boks, čak i kada sam prošao svoje najbolje dane nastavio sam voljeti boks isto kao i kad sam bio prvak. Ali, ne možete to raditi vječno bez obzira na to koliko to voljeli. Vrijeme je da kažem zbogom."







Foto: Boxing News Online

1289
Kategorije: Boks
Tagovi: Roy Jones Jr.
Najpopularnije
Najnovije