Autor: mi
Datum objave: 14.03.2018


Lazaar: Ne razumijem zašto su me tako kaznili. Bolje im je da gledaju druge borce, a ne mene

Prije par dana objavili smo vijest da je Ismael Lazaar suspendiran na čak 4 godine zbog pada na doping testu.

27-godišnji Marokanac bio je pozitiavn na četiri steroida nakon poraza od Rica Verhoevena na Gloryju u svibnju prošle godine u Den Boschu. To mu je prvi pad na doping testu u karijeri.


Izuzev Jarrella Millera koji je bio pozitivan na doping testu nakon revanša s Cro Copom u Americi gdje ga je na 9 mjeseci suspendirala Sportska komsija Kalifornije, ovo je prvo poznatije ime za koje je objavljeno da je bilo pozitivno na Gloryjevim priredbama.


No, Lazaaru je to bila prva borba za Glory i već je imao zakazan meč za naslov s Luisom Tavaresom u Enfusionu gdje je već bio prvak. Postoji veliko suparništvo Gloryja i Enfusiona i neki vjeruju da je ova vijest objavljena tek pred njihovu veliku priredbu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima s ciljem. Tavares je na kraju u Abu Dhabiju prošlog petka prekidom pobijedio Fatiha Ulusoya.


Lazaara je suspendiralo nadležno tijelo za doping u Nizozemskoj, Instutut za zakon u sportu (ISR). Objavljeno je da se borac nije žalio na presudu, ali čini se da nije bio ni svjestan žalbenog postupka.

"Zaista ne znam što se događa. Možda to ima veze s lijekovima koje koristim. Ne mogu reći ništa više od toga" rekao je borac koji trenira u Siam Gymu u Valkenswaardu."

Kazna je težak udarac Lazaaru koji živi od kick boksa.

"To je težak udarac, ne mogu se boriti četiri godine. Ne razumijem zašto su me tako teško kaznili. Ovo nema smisla. Ne znam što se događa. Kazna je pretjerana. Bolje im je da gledaju druge borce, a ne mene."

659
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Enfusion, Glory, Rico Verhoeven, doping
Najpopularnije
Najnovije