Autor: mi
Datum objave: 23.12.2015


Nakon tragedije ONE zabranio skidanje kilograma dehidracijom, poziva UFC da učini isto

Veliki korak ONE Championshipa prema zaštiti zdravlja boraca.

Nakon što je Yang Jian Bing umro zbog komplikacija nastalih skidanjem kilograma za ONE priredbu u Manili početkom ovog mjeseca, promocija je odlučila spriječiti daljnje tragedije.

ONE je odlučio zabraniti skidanje kilograma dehidriranjem. Dakle, korištenje sauna, trenirke za znojenje i slično bit će izgnani iz ONE Championshipa.


Novi program uvodi višestruko mjerenje težine, kao i testove u tjednu borbe, uključujući i tri sata prije borbe. Nadaju se da će ovo spriječiti dramatične razlike u kilaži i spriječiti nesreće sa smrtnim posljedicama.


"ONE Championship je utro put za MMA u Aziji i uvijek smo prednjačili s inovacijama u sportu. Zabranom skidanja kilograma dehidracijom vodimo ka boljim sigurnosnim standardima za profesionalne MMA borce. Vjerujemo da uvođenjem ovog novog programa za vaganje naši borci će uživati u sigurnijem i zdravijem životu unutar i izvan kaveza. Pozivam i druge dvije globalne MMA organizacije, Bellator i UFC da slijede naše korake kako bi zaštitili borce i zabrane skidanje kilograma dehidracijom" izjavio je čelni čovjek ONE Championshipa Victor Cui.


UFC je nedavno zabranio korištenje infuzije za rehidraciju.

1262
Kategorije: MMA, Fitness
Tagovi: MMA, Fitness, One Fighting Championships
Najpopularnije
Najnovije