Autor: Admin
Datum objave: 23.02.2012
Komentari:
0,00


PETRA MATIJAŠEVIĆ TREĆA NA US OPENU

Danas nastupaju Zaninovićke i Zubčić

Hrvatska taekwondo reprezentacija završila je s visinskim pripremama u Meksiku u olimpijskom centru La Loma koji se nalazi na 2500 metara nadmorske visine.

 

US Open je po svojoj vrijednosnoj oznaci G2 jedan od dva najjača u svijetu, a prošle godine nastupilo je 1000 natjecatelja. U takvoj konkurenciji Ana i Lucija Zaninović osvojile su brončana odličja i započele svoj trijumfalni put koji je okrunjen svjetskim zlatom i plasmanom obiju sestara na olimpijske igre u Londonu. 

 

Na tatamiju je nastupia Petra Matijašević u kategoriji do 67 kilograma. U prvom kolu je bila slobodna da bi u drugom kolu slavila protiv Dessamine Vincecruz. U trećem kolu je slavila nad Andreom St Bernard da bi u polufinalu izgubila od Faride Azizove.

 

Lucija Zaninović borit će se do 49 kilograma, Ana Zaninović do 53 kilograma, a Martina Zubčić do 57 kilograma. Na tatami neće jedino Marina Sumić, svjetska viceprvakinja do 62 kilograma koja se još uvijek oporavlja od ozljede desnog palca.

 

„U La Lomi smo odradili veliki posao, ali nakon četiri treninga dnevno rezultat na US Openu nam nije prioritet – javila se iz Meksika, pred polazak za Las Vegas najbolja sportašica Hrvatske Ana Zaninović. Dobro nam je došlo malo promjene, isprobali smo puno novih tehnika i sad nam je najvažniji kontinuitet nastupa do olimpijskih igara. Turnir u Las Vegasu je prva stepenica, praktički start natjecateljske sezone tako da nam je želja isprobati kako će se nove tehnike odraziti u našoj borbi.“

 

 Aktualna europska prvakinja i dobitnica državne nagrade Franjo Bučar Lucija Zaninović najsretnija je da je Meksički dio prošao bez ozljeda.

 

„Treninzi su bili izuzetno naporni i najvažnije je da ostanemo zdrave do Londona, da nam neka povreda ne poremeti plan priprema i turnira do kolovoza. Očekuje nas još dosta provjera, turniri u Belgiji i Nizozemskoj, prvenstvo Hrvatske, europsko prvenstvo u Manchesteru, svjetsko studentsko u Koreji…. Samo da je zdravlja, a onda ćemo i mi biti prave.“ -  poručila je koji minut mlađa blizanka.

1850
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije