Autor: mi
Datum objave: 13.09.2015


UFC-ov teškaš prvi hrvač s medaljama u grčko-rimskom i slobodnom stilu nakon 42 godine

UFC-ov teškaš Bilyal Makhov postao je prvi hrvač nakon 42 godine koji je na istom svjetskom prvenstvu osvojio medalju u hrvanju grčko-rimskim i slobodnim načinom.

Šveđanin Jan Karlsson bio je posljednji kome je to uspjelo 1973. u Teheranu.

Makhov je osvojio medalje u obje discipline u kategorijama do 125 i do 130 kilograma na prvenstvu u Las Vegasu.

27-godišnji Rus na Olimpijskim igrama planira nastupiti samo u jednoj discpilini, a nakon Rija posvetit će se pripremama za UFC debi.

Makhov je brončani s Igara u Londonu u slobodnom stilu, a uz to je i trostruki svjetski prvak u istoj disciplini.


Turčin Riza Kayap osvojio je zlato u kategoriji do 130 kilograma grčko-rimskim svldavši u finalu Kubanca Mijaina Lopeza Nuneza. 

U finalu kategorije do 125 kilograma slobodnim stilom, pobjednik s Europskih igara i branitelj naslova svjetskog prvaka Taha Akgul dodao je još jedno svjetsko zlato u svoju kolekciju. Turčin je u finalu s 10-0 za nešto više od minute pobijedio trećeplasiranog s Europskih igara Azerbajdžanca Jamalladina Magomedova. U polufinalu je eliminirao Makhova za manje od minute.



Nakon srebra na Olimpijskim igrama u Londonu i prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u taškentu, Gruzijac Vladimir Khinchegashvili pobjedom nad bivšim prvakom Hassanom Rahimijem iz Irana osvojio je zlato u hrvanju slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma.


Vladimir KHINCHEGASHVILI (GEO) with the super-duck to win 57kg title at #vegasworlds2015

Posted by United World Wrestling on 13. rujan 2015



Amerikanac Jordan Burroughs osvojio je zlato u kategoriji do 74 kg slobodnim stilom i time osvojio svoj treći svjetski naslov uz zlato s Olimpijskih igara 2012.




Recap from Day 6 of the World Championships

Posted by United World Wrestling on 12. rujan 2015


1367
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, Bilyal Makhov
Najpopularnije
Najnovije