Autor: mi
Datum objave: 25.04.2016


(VIDEO) Ivica Tadijanov slavio na NFC-u u Vinkovcima

NFC je protekle subote u suradnji s MMA klubom Valens održao priredbu u Vinkvicma s borcima iz Hrvatske, BiH i Srbije. Priredbu je pratilo oko tisuću gledatelja.

Uz takvu fantastičnu podršku pobjede su odnijeli domaći borci braća Vinčić iz Vinkovaca, Tadijanov iz Osijeka, Neferanović iz Privlake te Brtan iz Đakova. 


U najzanimljivijoj borbi večeri jednoglasnu pobjedu na bodove ostvarila je Sonja Krizmančić iz kluba Cromma Gym Zagreba protiv svjetske amaterske prvakinje u kick boksu Sanje Ostojić iz Brčkog.


Odmah u prvoj borbi večeri po polu-profi pravilima na dvije runde po 3 minute atmosferu u dvorani podižu divljom makljažom uz čak i udarce glavom dvojica debitana Andrej Jurinec iz kluba Komodo Zagreb protiv Enrica Serdarušića iz kluba Modus Velika Gorica. Obojica boraca su imali svojih sjajnih trenutaka ali malo bolja fizička sprema je na kraju donijela pobjedu na bodove Jurinecu.


U drugoj borbi također po poluprofi prvilima uz skrećene runde po 3 minute i uz kickove na nogama vidjeli smo sjajnog mladog domaćeg borca iz Vinkovaca Kristijana Čuljka koji od početka uspjeva borbu odvest na parter i dominirati sjajnom kontrolom u parteru. Sedamnaestogodišnji Leon Krajačić je precizno pogađao u par navrata sa fantastičnim kružnim udarcima i 30 sekundi prije kraja pravi preokret polugom na nogu i prisiljava Čuljka na predaju.


Kristijan Svrtan dobro je krenuo protiv domaćeg kickboksača Josipa Brtana iz Đakova. Planski uspijeva spustiti borbu u parter i proći u side ali mu rame izlijeće prilikom sweepa protivnika i prisiljen je predati borbu.


Domaći miljenik Branko Vinčić je imao težak zadatak protiv srpskog borca iz Zrenjanina Siniše Kotura koji iza sebe ima preko tisuću hrvačkih mečeva i treće mjesto na amaterskom MMA prvenstvu Europe iz Ukrajine. Nakon nekoliko fantastičnih izmjena u stojci borba odlazi u parter gdje se očekivala dominacija Kotura ali Branko uspijeva doći na leđa protivniku i završava borbu stražnjim gušenjen uz erupciju oduševljenja u dvorani.


Najiščekivaniju borbu večeri gledali smo između dvije cure Sonje Krizmančić iz kluba Cromma Gym iz Zagreba protiv svjetske amaterske prvakinje u kickboksu Sanje Ostojić iz Brčkog. Sonja Krizmančić dobrim kretanjem nije dozvolila protivnici da nametne svoj stil borbe i nanese previše štete u stojci. Iz klinča uz kavez uspijeva borbu spustiti na parter na svoje jače područje te uz sjajan gnp i par dobrih pokušaja završetaka ostvaruje zasluženu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.


Zadnje 3 borbe bile su praćene uz fantastično navijenje jer su nastupali domaći ljubimci. Snažni Vlado Neferanović iz Privlake kraj Vinkovaca jakim udarcima u parteru uspjeva neutralizirati parteraške zahvate odličnog parteraša Nikole Ančića iz SUBOS-a.

Borbu večeri pružili su Milan Vinčić iz tima Valens iz Vinkovaca protiv Matea Pišćaka iz Osijeka. U prvoj rundi sijevali su teški udarci u bradu sa obe strane. U drugoj rundi Vinčić kontrolom u parteru donosi drugu pobjedu za fantastične Vinčiće te večeri.


U glavnoj borbi večeri džudaš Ivan Vičić iz Srbije u stojci pruža ravnopravnu borbu protiv fizički impresivnog Ivice Tadijanova iz Osijeka ali neobjašnjivo ulazi u jedno rušenje koje Tadijanov brani i završava u poziciji kornjače u kojoj ga Tadijanov rutinirano kontrolira i završava borbu udarcima. Time se nakon jednoipol godišnje stanke uspješno vratio MMA borac koji je pobijedio sadašnjeg FFC prvaka Marcina Prachnia iz Poljske.


Glavni suci u kavezu su bili Igor Kolakušić i Velimir Rašić.


Borba večeri: Milan Vinčić(Valens Vinkovci) vs Mateo Pišćak (Huber Osijek)
Submissioni večeri: Leon Krajačić (Pakrac) – kneebar


Rezultati:


-82kg Andrej Jurinec def Enrico Rene Serdarusic (jednoglasna odluka sudaca, R2, 3:00)
-77kg Leon Krajačić def Kristijan Čuljak (poluga na nozi, R2, 2:30 )
-93kg Josip Brtan def Kristijan Svrtan (predaja-ozljeda ramena, R1, 1:45)
-73kg Branko Vinčić def Siniša Kotur (stražnje gušenje, R1, 3:27)
-67kg Sonja Krizmančić def Sanja Ostojić ( jednoglasna odluka sudaca, R2, 5:00)
-93kg Vlado Neferanović def Nikola Ančić (TKO, R1, 4:09)
-93kg Milan Vinčić def Mateo Pišćak (jednoglasna odluka sudaca, R2, 5:00)
+93kg Ivica Tadijanov def Ivan Vičić (TKO, R1, 2:20)






Milan Vinčić vs. Mateo Pišćak





Vlado Neferanović def Nikola Ančić




1556
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije